Çukurova Üniversitesi Merkezi Araştırma Laboratuvarı (ÇÜMERLAB) Müdürü Prof. Dr. Serkan Selli ile öğretim görevlisi Onur Sevindik, Türkiye’de son dönemde verim düşüklüğü nedeniyle fiyatı oldukça yükselen zeytinyağında sahteciliğin anlaşılabilmesi için sosyal medyada çeşitli kimyasalların karıştırılarak saflık analizi yapılmaya çalışılmasının doğru sonuçlar vermeyeceğini söyledi. Uzmanlar, zeytinyağında hilelerin anlaşılması için hassas teknolojik yöntemlerin kullanılması gerektiğinin altını çizip, zeytin kokusunun en net belirteç olduğunu vurguladı.
Related Posts
Konya’nın gönlü zengin adamı: 7 yıldır hayır için dağıtıyor
- Mehmet Karaman
- 23 Kasım 2024
- 2 min
- 0
Konya'da 62 yaşındaki Lokman Yıldız, 7 yılı aşkın bir süredir, yazın sıcak limonata, kışın ise…
ADD’den Bakan Yusuf Tekin hakkında suç duyurusu
- Mehmet Karaman
- 23 Kasım 2024
- 2 min
- 0
Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), laiklik hakkında yapmış olduğu açıklamaları gerekçe göstererek Milli Eğitim Bakanı Yusuf…
Türk şirketi Green Era Shipping’ten, Çinli Lixin Ship Engineering’e 12 yeni gemi siparişi
- Mehmet Karaman
- 23 Kasım 2024
- 1 min
- 0
İstanbul Pendik merkezli Green Era Shipping, Çinli Lixin Ship Engineering ile 12 yeni inşa dökme…